Wednesday 27 June 2007

Ψωνιο η κυρια!




















Ιδου λοιπον, το stem ginger που χρησιμοποιησα στην συνταγη για τα μπισκοτακια ζεντζεφίλι.

Και εμειναν ακομη πολλα μπαλακια...

5 comments:

kiki said...

Δηλαδή είναι η γνωστή ρίζα τζίντζερ φτιαγμένη γλυκο; Ή δεν κατάλαβα καλά; Καλά έκανες και έβαλες φωτό για να καταλάβουμε κι εμέις. Στη Γερμανία είσαι Μελένια;

Μελενια said...

Ολλανδια ειμαι Κικη. Αυτο το stem ginger εγω, με το ελληνικο μυαλο μου, το λεω τζιντζερ γλυκο. Παντως μονο του δεν τρωγεται ευχαριστα (προσπαθησα!) ειναι πολυ καυτερο. Το σιροπι ομως θα μπορουσε να μπει πανω απο παγωτακι. Λιγο καυτερο και πολυ γλυκο!

elie said...

Γιατί ψώνιο καλέ? Ίσα ίσα που μάθαμε και κάτι από τη φωτογραφία σου (εγώ, τουλάχιστον, που δεν είχα ξανακούσει για τζίντζερ γλυκό)!

Juanita La Quejica said...

Την πρώτη φορά που μου έδωσαν στην Αγγλία ένα ρόφημα με τζίντζερ και μέλι για να μαλακώσω έναν επίμονο βήχα, αντέδρασε περίεργα ο ουρανίσκος μου. Ασυνήθιστος συνδυασμός για μας. Τελικά, έγινε το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο ρόφημα.
Πώς γίνεται Μελένα το τζίντζερ γλυκάκι;

Μελενια said...

Δεν το εφτιαξα μονη μου το αγορασα ετοιμο, σαν εναλακτικο για το φρεσκο τζιντζερ και γιατι ηθελα να το δοκιμασω. Φανταζομαι πως θα μπορουσε να γινει οπως τα αλλα γλυκα (αλλα δεν τρωγεται μονο του). Παντως αυτα τα μπαλακια ηταν πολυ λιγοτερο ινωδη απο το φρεσκο-δεν ξερω γιατι. Και εγω λατρευω το τζιντζερ-πολυ ιδιαζουσα γευση.